V-ați pus vreodată întrebarea sau, mai bine zis, ați observat cât de multă mâncare se pierde de-a lungul timpului?
Sper că știți că suntem peste 7 miliarde de oameni și ne îndreptăm spre 8 miliarde de oameni. Toată această populație trebuie să mănânce. Și de unde să mănânce de altundeva decât din resursele planetei.
Așadar, resursele sunt limitate și, mai grav, prost administrate de om.
De câte ori n-ați aruncat mâncarea din frigider pentru că n-a mai fost bună? De câte ori nu v-a omorât mirosul pentru că n-ați găsit suficient timp pentru a elibera frigiderul?
Eh, vă vine să credeți sau nu oamenii s-au gândit că tehnologia îi poate ajuta. Unii au încercat să facă asta cu ajutorul sistemului de operare Windows, alții au încercat și cu alte tehnologii.
Se vorbește de foarte multă vreme despre device-uri smart. Aceste device-uri au purtat de-a lungul timpului termenul de IOT. Mai exact Internet of Things. Internetul lucrurilor din jurul nostru.
Cu aceste sisteme tehnologice putem controla tot ceea ce înseamnă electrocasnica din casa noastră. Prin comandă vocală, prin inteligență artificială.
Iar acest control se dorește a fi prin comandă vocală. De asta au apărut tot felul de sisteme: Alexa, Siri și așa mai departe.
Revenind la frigiderele smart. Am văzut că încep să apară tot mai multe modele inteligente.
Eu mi-aș dori să se poată verifica sumar cam ce alimente am în frigider și să fiu conectat la telefon. Da, nu este o fantezie, este posibil. Gândiți-vă cum ar fi ca noi să putem vedea data de expirare a produsului, să vedem ce avem în frigider.
Da, tehnic este posibil. Gândiți-vă că, în curând, vom face achizițiile singuri din supermarket. La fel și ceva scanner poate fi pentru a vedea termenul de valabilitate sau să ne anunțe că nu mai avem lapte sau orice alt aliment.
Gândiți-vă că poliția are programe de recunoaștere facială foarte dezvoltate. Nu e greu deloc să se implementeze și pentru acasă aceste lucruri. Trebuie doar să se vrea.
Adaugă un comentariu