Vreau să încep o serie de articole prin care să discutăm despre alimentele pe care le ținem în frigidere. Oricât de bun ar fi un frigider trebuie să ne gândim și la legile fizicii și faptul că anumite alimente nu sunt tocmai ok de ținut în frigider.
Haideți să începem cu ceva simplu: vinul. Foarte multe persoane consumă vin în cantități mai mari sau mai mici. Este o întreagă tradiție, o industrie imensă care ne povestește despre vin, despre producerea lui. Ca idee, vă puteți uita la filmulețul acesta, din Moldova, să vedeți cât de apreciați sunt și cât de mult au mișcat motoarele pentru a produce vin de calitate și a exporta peste tot în lume.
Vinul trebuie ținut într-un mediu relativ rece. Sigilat. În momentul în care l-am desigilat este ok să îl punem în frigider. Sigur, asta dacă ați reușit să nu terminați o sticlă de vin și sunteți nevoiți să lăsați și pentru data viitoare.
Cu cât investim în calitate, cu atât vom observa că, dacă avem un vin bun și îl deschidem, iar oxigenul are un rol foarte mare, ba chiar putem spune că este un dușman al vinului. Asta pentru că ajută la procesul de oxidare.
Pe măsură ce oxidarea avansează încep să apară și diferențe de gust, aromă și consistența vinului.
Unde depozităm vinul deja desfăcut?
Sunt 2 variante mari și late:
- într-un frigider clasic
- aparat de depozitare a vinului
Sunt conștient de faptul că a 2 a variantă este ceva mai puțin comună, dat fiind faptul că foarte puține persoane nu sunt atât de tehnice privind calitatea vinului.
Un aparat de depozitare a vinului păstrează temperatura mai mică și reduce procesul de oxidare, chiar până la o săptămână.
La vinurile albe este un pic mai complicat, dar pot ajuta la procesul de mâncare. Puteți adăuga la o carne sau orice altceva vă trece prin minte.
Adaugă un comentariu