A venit vremea în care aveți nevoie să alegeți o combină frigorifică. Evident, vă orientați după cea mai bună combină frigorifică, să fie un model cât mai fiabil și la preț bun totodată.
Eh, toate criteriile acestea le vom dezbate în rândurile următoare.
Ce trebuie să știm dacă vrem să alegem cea mai bună combină frigorifică?
Când îți alegi o combină frigorifică este clar că ești conștient că ai o familie numeroasă și ai nevoie de un aparat care să îți ofere spațiul de depozitare de care ai nevoie.
3 combine frigorifice bune de luat în 2024
Până atunci haideți să vedem 3 cele mai bune combine frigorifice pe care consider că trebuie să le luați în considerare.
LG GBP62DSSGR
- 384 l
- No Frost
- I-Micom
- Compresor Inverter
- Clasa D
- H 203 cm
Bosch KGE36ALCA
- clasa A++
- 307 L
- 59 dB
Liebherr CNsfd 5704
- 359 l
- No frost
- EasyFresh
- DuoCooling
- Interior Fit
NoFrost, NeoFrost, Full NoFrost
În mare, cam toate fac aceleași lucru. Acestea se comportă ca un dezumidificator, așa că va trebui să luați în vedere faptul că va trebui să acoperiți toate legumele înainte de a le introduce în combina frigorifică.
Diferența este că la unele modele cu nofrost fructele și legumele se păstrează mult mai bine față de altele.
Zgomot
Nu știu dacă acesta este principalul factor, dar sigur este unul dintre ele. Zgomotul se măsoară în dB. E ok dacă este cât mai mic. Ca idee, o mașină de spălat automată la centrifugare ajunge pe la 6-65 de dB. Sunt combine frigorifice ce funcționează pe la 40 dB.
Garanție
Este una dintre cele mai importante opțiuni. De preferat ar fi ca voi să puteți să alegeți o combină care are garanție cât mai mare. De minim 5 ani dacă se poate. Au tot fost situații în care s-au stricat combinele frigorifice fix după ce s-a terminat garanția.
Puteți chiar alege varianta în care să puteți achiziționa și o garanție extinsă. Unele branduri oferă ani în plus de garanție cu condiția ca tu să te înregistrezi la ei pe site.
Tot la garanție aș putea încadra și faptul că e bine ca service-ul să fie disponibil și în orașul vostru. Ar fi mult mai ușor de rezolvat problemele.
Compresor
Probabil cel mai important aspect. Din păcate, nu avem informații atât de clare de la producători. Ar fi bine să luăm în considerare puterea acestuia raportată la spațiul de depozitare. Cu cât avem o combină mai mare, cu atât avem nevoie de un compresor mai bun, mai puternic.
De exemplu, luăm o combină frigorifică de 388 litri care are un compresor ce îngheață 4kg la 24 de ore putem spune că este subdimensionat față de unul care îngheață 9-10kg în 24 de ore.
Acest lucru ține chiar și de eficiența și consumul de energie al combinei frigorifice.
Izolarea combinei frigorifice
Agentul de răcire trebuie să fie păstrat cât mai bine în interiorul combinei. Cu cât e izolată mai bine, cu atât este mai ok pentru viitorul tău frigider. Cel mai simplu se verifică dacă în 25-30 de ore de la oprirea de la alimentare acesta încă mai are rece în interior.
Funcție antibacteriană
Vom găsi tot mai multe modele ce fac marketing pe baza acestei funcții. Igiena trebuie să fie luată în calcul, înainte de toate. Altfel, în funcție de model bacteriile sunt neutralizate cu:
- filtre antibacteriene la ventilator
- aditivi și tratament pentru sertarele de legume/ fructe
- garnituri tratate pentru prevenirea apariției bacteriilor
Mai jos aveți noile certificări energetice. Așadar, puteți să vedeți mult mai bine cât va consuma combina voastră.
Eu cred că da. Fără doar și poate merită să investiți în tehnologia nofrost, neofrost.
Evident. De preferat ar fi ca aceasta să fie din inox antiamprentă.
Dan a zis
Observ că recomandați Liebherr Confort CU 3311. Să știți că e fabricată în Bulgaria și Austria. Eu v-aș recomanda versiunea cu inox antiamprentă.
Andreea a zis
Ar trebui sa vă alegeți un model cu nofrost sau full nofrost. E diferență de la cer la pământ. N-aș mai lua altfel de combină frigorifică. Poate fi ea și de la Gorenje, Liebherr sau Electrolux.
Qwerty a zis
Pot sa cumpar cu contract de cumparare vanzare?
Yamasha a zis
De unde? Orice magazin online trebuie să vă elibereze factură fiscală și certificat de garanție cu minim 2 ani.
Daniel a zis
Liebherr sunt o firmă foarte bună, totuși, am mers pe Electrolux EN3453MOX. L-au adus curierul până la ușă, chiar nu mi-a venit să cred. Eu zic că am făcut afacere bună cu acesta.
Elena a zis
Ce combina frigorifica imi recomandati? Am un buget de 2000 de lei si ar fi tare bine sa am inca o parere.
Yamasha a zis
Modelul Electrolux EN3453MOX, de 311 litri este foarte ok. Este cea mai bună ofertă pentru combinele frigorifice. Eu zic că merită achiziția.
Florin a zis
Sunt bune combinele frigorifice de la Zanussi? Ma gandesc sa imi aleg asa ceva.
Yamasha a zis
Sigur că da. Mergi cu încredere pe acestea.
Viorel a zis
Cele mai bune combine frigorifice sunt cele cu 2 compresoare.
Văd că voi ați pus și câteva recomandări acolo.
Sunt modele mult mai ok, mult mai bune pe termen lung chiar dacă nu sunt cele mai ieftine combine frigorifice.
Investiți în calitate.
Yamasha a zis
Într-adevăr. Totuși, prea puține modele găsim în ofertele de pe la noi. Trebuie multă atenție cu alegerea acestora.
Daniela a zis
Greșeala mea a fost că nu mi-am luat un model mare, spațios. Încercați să vă luați ceva cât mai mare, cu cât mai multe spații de depozitare. E aiurea să vezi că ai compartimentat o combină frigorifică atât, atât de prost. Eu am luat o tâmpenie de Candy. N-aș recomanda nimănui.
Ionel a zis
Dar o combina clasa a+++ mai ieftina… ce ati reconamda?
Yamasha a zis
Diferențele între A++ și A+++ sunt mici. Mai bine ceva A++ dotată. Altfel, întrebarea următoare ar trebui să fie: ce înseamnă mai ieftin? În ce buget?
Irina a zis
Noi am ales un Whirlpool, 3600 RON, de ultimă generație, fool no frost, digital, cu 2 filtre, sertar de 0°, lat de 80 cm (am scos ușa din balamale) super tare cu toate: inox antiamprentă, rafturi mari, rezistente, la margini cu inox, sertarele la fel, consum redus de energie electrică (A++), congelatorul foarte mare (140l), avea răftulețe, practice și pe ușă, cum deschideai. După 2 ani și 2 luni, congelatorul nu a mai funcționat (băgai mâna și era cald), frigiderul și compresorul (AMBELE) funcționau. Am chemat reprezentantul legal, pe oraș, i a făcut niște teste, a răspuns cu brio, a doua zi nu a mai funcționat nici compresorul și a murit cu totul. Am plâns și eu și soțul. Ne pregătim să luăm altul, dar nu ne mai trebuie Whirlpool.
Yamasha a zis
Bună Irina. Îmi pare rău să aud asta. Era interesant să știm exact modelul să se ferească și ceilalți de el. Sigur, de cele mai multe ori, băieții lansează tot mai des și multe ies din stoc.
Ca sfat, orientați-vă spre o combină frigorifică cu cât mai multă garanție. Deja sunt modele ce au până la 7-8 ani de garanție.
Irina a zis
Mulțumesc pentru sfaturi. Vă rog frumos să-mi spuneți, ce modele, sunt acelea cu 7-8 ani garanție.
Am avut Whirlpool WBA43982 NFC IX, cu A++.
Yamasha a zis
Din câte știu eu Liebherr au 6 ani și Grundig au 7 ani de zile.
Irina a zis
Ne este și frică, să spun așa, sincer nu știm către ce să ne orientăm. Liebherr nu au mai mult de 5 (chiar 3) și nu știu cine a preluat fabrica, deoarece sunt multe review-uri negative.
Yamasha a zis
Conform Wikipedia sunt produse germane. Acum na, acolo pot scrie mulți, inclusiv ei. Unde ați văzut review-uri negative?
beny a zis
Liebherr e pe primul loc,marca germana si e cea mai economica la consum de energie electrica,cu 50% mai putin decat restul frigiderelor de pe piata.Dai un ban dear face toti banii.E o marca cu traditie.NR.1 mondial si ma gandesc sa achizitionez una curand. Mai recomand marca Daewoo,pe locul 2 in top.Am aceasta marca si se vede diferenta.Nu recomand marci romanesti,mai ales Beko .M-am ars cu ele de N ori.
Mihaela Bratila a zis
Eu am luat Bosh de 366 l, no frost si dupa un an si jumatate s- a stricat. Congelatorul nu mai races. Astept de 5 zile sa vina cineva de la service . Si este vara…
Marry a zis
Buna seara
Ce combina frigorifica care sa functioneze si la o temperatura de sub 10+ in incaperea unde este tinuta,recomandati?
Yamasha a zis
Bună ziua. Aveți un buget disponibil? Ceva dimensiuni în care trebuie să vă încadrați?
Lizette a zis
Buna ziua ! Ce ma sfatuiti sa aleg intre Combina frigorifica Hotpoint XH8 T2Z XOJZH, Full No Frost, 340 l, Clasa A++, H 189, Inox si Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA, 310 l, Clasa A+, Full No Frost, H 185 cm, Dispenser apa, Argintiu.Va multumesc!
Sultana a zis
Ce a-ți cumparat?
Adrian a zis
In urma cu ceva timp am cumparat o combina frigorifica LG nofrost. Dupa vreo doi ani, s-au uzat nervurile de plastic ale captuselii interioare pe care culiseaza sertarele congelatorului. Acum se vede spuma si sertarele trebuie sa le ridic 1 cm si sa le scot cu mare greutate si sa le pun inapoi la fel de greu. De fapt sertarul de sus se sprijina pe sertarul din mijloc, nu mai sta pe acele nervuri de plastic despre tocmai spuneam ca s-au macinat! LG-ul meu a fost abricat in China. Nu recomand nimanui acest frigider!
Yamasha a zis
Despre ce model vorbim exact?
Ana a zis
Am achiziționat azi o combina frigorifica Grundig..Ce părere aveți despre această marcă??Sunt ok?
Yamasha a zis
Sunt foarte ok. Au 7 ani de garanție. Merită.
Radu-Teodor Stoian a zis
care este diferenta intre Bosch KGN39VW35 (recomandat de voi) si KGN39XL35?
eu am pus ochii pe ultimul mentionat si diferenta de bani este maricica.
Yamasha a zis
Diferența este dată de materialul din care este construit și diferă puțin compartimentarea. În rest, este la fel.
Mihaela a zis
Buna seara, ați cumpărat Bosch kgn39xl35? Cum funcționează? Mă interesează și pe mine.
Radu-Teodor Stoian a zis
Buna ziua, intr-adevar am achizitonat-o. Se comporta foarte bine pana acum, dar o am de doar jumatate de an. Ma gandesc ca toate sunt ok in prima parte a „vietii”.
Am luat-o de aici.
Mihaela a zis
Este zgomotoasa?
Radu-Teodor Stoian a zis
Nu stiu ce sa zic. E nofrost, „maraie” un pic ca dezgheata mai mereu, dar daca nu m-ati fi intrebat n-as fi sesizat.
Viorel a zis
Daca vreti sa va luati o combina frigorifica eu as zice ca trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:
– zgomot
– functii suplimentare, in special nofrost, neofrost
– iluminare cat mai ok
– inchidere ermetica(cheder bun)
– cat mai eficiente
– panou de comanda util si cat mai la indemana
GIGI a zis
Ai dreptate Viorel. In plus, eu as cauta modelele de combine frigorifice ce au compresor Danfoss. In general e scris pe codul de bare.
Ah, da, s-a precizat bine in articol, verificati sa fie foarte bine izolata termic.
Mihaela a zis
Buna seara, oscilez intre Bosch kgn39xl35 și Samsung rb37j5010sa. Ce mi-ați recomanda? Am nevoie de combina frigorifica cu capacitate mare. Nu știu dacă garanția este la fel la ambele, adică tot 2 ani.
Daca are cineva vreunul din ele, va rog opinii.
Aștept răspuns.
Mulțumesc,
Yamasha a zis
Din ce văd SAMSUNG RB37J5010SA/EF are doar A+. E diferență majoră între A+ și A++. Eu n-aș recomanda un model cu A++ în categoria aceasta de preț.
Cred că faceți o alegere mai bună pentru Bosch. Într-adevăr, garanția este de 2 ani, dar orice magazin are posibilitatea de a avea garanție extinsă.
Florica Filimon a zis
Eu am combina Indesit-type CMOIXE, 369 l,si a functionat 20 ani . Ieri s-a defectat.Motorul merge.
Mihaela a zis
Buna ziua, mulțumesc pentru răspuns. Într-adevăr Bosch e A++ dar și diferența de preț între ele este considerabilă (aproximativ 1000 lei). Și la aceasta diferență de preț tot Bosch-ul l-ați recomanda?
Yamasha a zis
Investiția va fi amortizată în timp. E un produs ce funcționează non stop, totuși. 🙂
Mihaela a zis
Buna ziua, am achizitionat de la e-mag combina frigorifica Bosch KGN39XL35; am primit-o astazi la o luna de la c-da. Combina a ajuns cu o usoara lovitura in laterala stanga jos, care nu ar fi f vizibila si pt care nu as returna-o.
Insa, in frigider in interior in partea din spate, de o parte si se alta a zonei in care apare Multi Air Flow, materialul este deteriorat (sunt niste puncte gri vizibile, initial am crezut ca de murdarie, insa nu, materialul (care este ca o folie lipita pe frigider in interior) este deteriorat la partea de imbinare a foliilor); poate cine are frigider Bosh no frost intelege explicatia, pt ca si la alte modele sunt aceste “folii” lipite, insa nu asa deteriorate la partea de imbinare). Pot trimite si imagini daca este cazul.
As avea rugamintea sa imi scrieti daca acest defect are vreun impact asupra functionarii; daca este cazul sa solicit returul acesteia.
De asemenea in spatele combinei frigorifice, pe exterior,este lipita o folie pe care scrie INSULATED; aceasta folie tb data jos inainte de conectarea aparatului la priza sau ramane pe el?
Multumesc,
Nistorescu Mirela a zis
Ce imi puteti spune de combina frigorifica Gorenje NRK6193TX?
Yamasha a zis
Nu, nu recomand. Are foarte multe probleme modelul.
Iulian a zis
Buna ziua, sunt interesat de achizitia unei combine frigorifice, ca marca as vrea ceva de la Bosch, Gorenje sau Liebherr.
Poate cineva sa-mi spuna care din acesti fabricanti nu folosesc compresoare chinezesti.
Am mai citit pe ici colo ca Jiaxipera, Acc si ZEL ar fi chinezesti.
De luat in seama ar fi compresoarele de la Danfoss, Embraco si Secop.
Suma de bani pe care as vrea sa o cheltuiesc pentru aceasta combina este de maxim 22 mii lei.
Gorenje NRK6202MX
Gorenje Simplicity RK61FSY2B
Grundig GKN 16220 FX
Dinel a zis
ce inseamna FULL Nofrost? Poate sa fie si partial NoFrost?
Yamasha a zis
Inițial, doar frigiderul era no frost, acum sunt destul de multe care le au pe ambele(congelator și frigider) așadar de aceea apare termenul de full no frost.
Vivian a zis
Eu am combina pe stil vechi, mai exact, un bosch cu 2 compresoare si dezghetare manuala congelator. Fac dezghetare de max 2 ori pe an. Presupun ca la un Lowfrost, tanand cont de pozitionarea elementelor ce genereaza frig, o data pe an e mai mult decat suficient. Hai poate de 2 ori daca esti genul ce umbla des la congelator…
In alta ordine de idei, am cochetatat cu nofrost initial, insa pana la urma zic ca am ales bine, tanand cont de anumite plangeri ce au mai fost postate pe aici: zgomot ceva mai mare / pocnituri cat si nevoia totusi de a dezgheta tot aparatul atunci cand apar blocaje in ciclul de dezghetare automata.
Dan a zis
Mă uitam la oamenii care vorbesc de fiabilitatea unei combine frigorifice. Eu zic ca sunt ceva probleme ce ar putea fi evitate simplu. Cele mai multe se trag de la instalația electrică și fluctuațiile de pe rețea.
Ah, luați in calcul faptul ca orice opțiune în plus, la modelele noi, înseamnă un senzor în +. Senzorii sunt ok, buni, dar pe termen scurt. Pot apărea situații în care pică după 1 an, după 2 sau să vă țină ani buni. E loterie, așa că garanția e baza. Cât mai mare, de la magazine de încredere.
Paula a zis
Ma intereseaza un congelator no frost, ce imi recomandati?
Andrei a zis
Buna
Ne intereseaza si pe noi o combina incorporabila de dimensiuni mai generoase, am gasit Combina frigorifica incorporabila WHIRLPOOL SP40 801 EU, 400l, A+ , ceva pareri ori recomandari cu produse de dimensiuni asemanatoare?
Yamasha a zis
Nu e tocmai wow. Aș căuta ceva cu A++.