A venit vremea în care aveți nevoie să alegeți o combină frigorifică. Evident, vă orientați după cea mai bună combină frigorifică, să fie un model cât mai fiabil și la preț bun totodată.
Eh, toate criteriile acestea le vom dezbate în rândurile următoare.
Ce trebuie să știm dacă vrem să alegem cea mai bună combină frigorifică?
Când îți alegi o combină frigorifică este clar că ești conștient că ai o familie numeroasă și ai nevoie de un aparat care să îți ofere spațiul de depozitare de care ai nevoie.
3 combine frigorifice bune de luat în 2024
Până atunci haideți să vedem 3 cele mai bune combine frigorifice pe care consider că trebuie să le luați în considerare.
LG GBP62DSSGR
- 384 l
- No Frost
- I-Micom
- Compresor Inverter
- Clasa D
- H 203 cm
Bosch KGE36ALCA
- clasa A++
- 307 L
- 59 dB
Liebherr CNsfd 5704
- 359 l
- No frost
- EasyFresh
- DuoCooling
- Interior Fit
NoFrost, NeoFrost, Full NoFrost
În mare, cam toate fac aceleași lucru. Acestea se comportă ca un dezumidificator, așa că va trebui să luați în vedere faptul că va trebui să acoperiți toate legumele înainte de a le introduce în combina frigorifică.
Diferența este că la unele modele cu nofrost fructele și legumele se păstrează mult mai bine față de altele.
Zgomot
Nu știu dacă acesta este principalul factor, dar sigur este unul dintre ele. Zgomotul se măsoară în dB. E ok dacă este cât mai mic. Ca idee, o mașină de spălat automată la centrifugare ajunge pe la 6-65 de dB. Sunt combine frigorifice ce funcționează pe la 40 dB.
Garanție
Este una dintre cele mai importante opțiuni. De preferat ar fi ca voi să puteți să alegeți o combină care are garanție cât mai mare. De minim 5 ani dacă se poate. Au tot fost situații în care s-au stricat combinele frigorifice fix după ce s-a terminat garanția.
Puteți chiar alege varianta în care să puteți achiziționa și o garanție extinsă. Unele branduri oferă ani în plus de garanție cu condiția ca tu să te înregistrezi la ei pe site.
Tot la garanție aș putea încadra și faptul că e bine ca service-ul să fie disponibil și în orașul vostru. Ar fi mult mai ușor de rezolvat problemele.
Compresor
Probabil cel mai important aspect. Din păcate, nu avem informații atât de clare de la producători. Ar fi bine să luăm în considerare puterea acestuia raportată la spațiul de depozitare. Cu cât avem o combină mai mare, cu atât avem nevoie de un compresor mai bun, mai puternic.
De exemplu, luăm o combină frigorifică de 388 litri care are un compresor ce îngheață 4kg la 24 de ore putem spune că este subdimensionat față de unul care îngheață 9-10kg în 24 de ore.
Acest lucru ține chiar și de eficiența și consumul de energie al combinei frigorifice.
Izolarea combinei frigorifice
Agentul de răcire trebuie să fie păstrat cât mai bine în interiorul combinei. Cu cât e izolată mai bine, cu atât este mai ok pentru viitorul tău frigider. Cel mai simplu se verifică dacă în 25-30 de ore de la oprirea de la alimentare acesta încă mai are rece în interior.
Funcție antibacteriană
Vom găsi tot mai multe modele ce fac marketing pe baza acestei funcții. Igiena trebuie să fie luată în calcul, înainte de toate. Altfel, în funcție de model bacteriile sunt neutralizate cu:
- filtre antibacteriene la ventilator
- aditivi și tratament pentru sertarele de legume/ fructe
- garnituri tratate pentru prevenirea apariției bacteriilor
Mai jos aveți noile certificări energetice. Așadar, puteți să vedeți mult mai bine cât va consuma combina voastră.
Eu cred că da. Fără doar și poate merită să investiți în tehnologia nofrost, neofrost.
Evident. De preferat ar fi ca aceasta să fie din inox antiamprentă.
Ionela Micsa a zis
Bună,ce îmi puteți spune despre combina side by side Beko GN1603140ZHXBN clasa E?Multumesc!